dinsdag 13 november 2012

Project 'verkeer en techniek'

We zijn vorige week gestart met het project verkeer. De kinderen hebben een mindmap gemaakt waarin ze geleerd hebben hoe je alle verschillende onderdelen van het verkeer goed kunt sorteren. Er hangen voorbeelden in de gang en in de klas. Er moet gelet worden op juiste spelling van de woorden, sommige zijn nog niet helemaal goed. De kinderen gaan dan met het woordenboek aan de slag en verbeteren de woorden.

Daarnaast hebben we bij de vrije tekst een tekening gemaakt over het verkeer. Deze tekening mocht alleen met zwarte, donkergroene of donkerblauwe stift getekend worden. Daarna konden de kinderen kiezen uit verschillende technieken om de tekening kleur te geven. Je moest 2 technieken toepassen. Het resultaat is mooi geworden, prachtig gedetailleerde tekeningen met bijzondere verhalen erbij. Vraag er eens naar!

Bij de tekening hebben we een tekst geschreven. We hebben een lijstje gemaakt met geluiden die je in het verkeer kunt horen, daarna hebben de kinderen in 2-tallen overleg gehad welke geluiden ze hadden opgeschreven. Er werd door ieder kind 1 geluid uitgekozen waar ze iets bijzonders, vervelends, belangrijks etc. bij hadden beleefd/meegemaakt. Toen zijn ze begonnen met schrijven. Deze teksten zijn uitgewerkt, besproken en bij de tekening geplakt. Ook deze hangen in de klas of de gang.

Enorm veel onderdelen van de fiets zijn de klas ingehaald, woordkaarten geschreven, gekeken naar de spellingafspraken die terug te vinden zijn in een woord en deze gesorteerd. De hoek van de fietsenmaker draait en de eerste band is geplakt. (met een echte pleister uit de EHBO doos, nu afwachten of hij echt heel blijft) In de kring hebben we de stappen op het whiteboard in de hoek opgeschreven zodat iedereen stap voor stap weet hoe we een band plakken.

Het kiesbord is goed gevuld en de kinderen kunnen met allerlei zinvolle en betekenisvolle taken aan de slag. Zij hebben er zin in en wij genieten nu al enorm. Kijk naar de prachtige foto's!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten